Kutomista

Tässäpä olisi kaikenlaisia kutomatöitä, pääasiassa toki lastenvaatteita, mutta toki olen paljon muitakin töitä tehnyt. Itselle tai muille tulee lähinnä tehtyä villasukkia, tumppuja ja kaulahuiveja. Tässä olisi kuitenkin tekemiäni töitä ja saa kysyä, vaikkapa neulomisohjeita, autan toki mielelläni, jos vaan osaan! :)

--------


Neidille pinkki bolero :) Helppo ja yksinkertainen ohje, joka onnistuu myös aloittelijalta! Löytyy Moda-  lehdestä 4/11. Tähän olen käyttänyt miami-lankaa, jota tulee käytettyä aika paljon :)

---------


Tämä neuletakki on tehty virkkaamalla sekä kutomalla. Miehustassa on pieniä virkattuja isoäidinneliöitä ja hihat sekä selkämys on kudottu. Lankana olen käyttänyt miami-lankaa.

Neuletakin koko on noin 100-110. Tämä ohje oli novita lehdestä, joka tuli noin vuosi sitten, missä oli pelkästään ohjeita lapsille, vaatteita, nallukoita, yms. :) Helppo ohje kuitenkin!

---------


Tein aikoinaan kutomalla kaksi kippurahäntäistä kissaa. Langan nimeä en enää muista, sitä ei ole myyty enää aikoihin kaupassa, mutta oivat kisut niistä kuitenkin tuli. :) Ohje löytyy Moda- lehdestä 4/2011 sivulta 53. 

-------------Ehdottomasti suurin ja pitkäveteisin työ, minkä olen ikinä tehnyt! Myöskin palkitsevin ja rakkain! Nimittäin kastemekko! 

Tämä on tehty kotiväki- puuvilla langasta, joten lanka on ohutta. Tähän piti luoda kolmattasataa silmukkaa ja samaa kuviota toistettiin lähes metri! Mutta voi pojat, kuinka ylpeä äiti voi olla kastepäivänä, kun oma esikoinen kastetaan itsetehdyssä kastemekossa. Ja kuinka palkitsevaa on kertoa vieraille, jotka kyselevät, mistä olen mekon saanut, että ihan itse tein! 

Tulevaisuudessa, jos lapsia vielä lisää saadaan, niin heidätkin kastetaan samassa mekossa!

Ohje löytyy Kauneimmat käsityöt lehdestä 1/2011 sivulta 63. Ei muutako kaikki mekkoja tekemään! :)

------------

Tämä jakku ansaitsee suuremman kuvan, ohan se niin hieno! Nimellä vanhanajanjakku. Tein tämän keltaisesta miami-langasta, jotta se on pehmoinen, eikä kutita. Tein aikoinaan samanlaisen keltaisesta 7-veljestä langasta, mutta kyllä tämä versio onnistui paremmin :) Ohje on Suuri käsityö- lehdestä numerosta, jonka etsin käsiini paremmalla aikaa!

----------


Siinä olisi pikkuneidille kirjava mekko! Lanka on 7 veljestä, joten käytössä alla täytyy olla sukkikset ja pitkähihainen paita, koska 7 veljestä lanka tahtoo kutitella. Sateenkaari-liukuvärjätty lanka on alla ja vihreää lankaa yläosa ja napit on omien mummojeni nappikokoelmista, jotka olen lahjoituksena saanut :) Ohje löytyy Kauneimmat käsityöt lehden erikoisnumerosta "Käsityön ABC", joka on ilmestynyt vuonna 2010 ja sivulta 65 :) Tämä mekko on tällä hetkellä makuuhuoneen seinällä koristeena. Koskaan en sitä ole käyttänyt, koska 7 veljestä lanka ei kertakaikkiaan sovi lapsen vaatteeksi, kutisee!!

---------

Tämä oli ensimmäinen kutomistyönä tehty nuttu! Käsialasta huomaa, että meinaa olla vähän epätasaisuutta, mutta kommentteja on kaikilta tullut, että kaikkein ihanin nuttu :) Ohje on Suuri Käsityö-lehdestä. Etumuksessa on palmikkoneuletta, mikä on siis todella helppoa! Sen lisäksi oikein-nurin taktiikalla on tehty jälkeenpäin resorit ja nappi löytyi mummujen nappivarastosta! :) 
Pökät ja neuletakki on kudottu muistaakseni puro batic liukuvärjätty langalla (saatan olla väärässäkin, vyötteet on menneet jo roskiin, mut jotakin puro lankaa se oli). Ohjetta tulkitsin väärin, koska resorin kuvion piti olla soikionmuotoinen, ()()(), mutta onneksin tein vahingossa väärin, koska tuosta kuviosta (keskimmäisestä kuvasta näkee) tulikin tosi nätti ja tulipa tehtyä sitten siinä sivussa semmoinen oma ohje ;) Ja näiden pökien ja neuletakin ohjeet löytyy Kauneimmat käsityöt lehden maalis-huhti numerosta 2/2011 sivulta 38.

----------

Villasukat ja tumput on ihan omasta päästä tehdyt ja värien raidat on tarkoituksella erilaiset molemmissa pareissa! Baskerin ohjeen katsoin Suuri käsityö lehdestä ja siinä olis tulevalle pikku-neitille lämmintä päälle! :) Niinhän sitä luulisi, että nämäkin olis olleet hyvät ja käytössä, mutta baskeri kutittaa, kun lankana on käytetty 7-veljestä ja sukatkin oli jotenkin turhan tiukat! Nämä on näitä hyviä ja nättejä yrityksiä! :)

--------

Tein 7-veljestä langalla (tumman ruskea ja ruoste) raita pöksyt :) Helppo ohje, kun tehdään sileää neuletta lähes koko työ, rintamus tehdään ainaoikein neuletta. Henkseleiden reunat yritin huolitella vielä virkkaamalla! :) Näitäkään pöksyjä ei ole tullut käytettyä, kun onhan ne niin poikamaiset! :D

Ohje löytyy Kauneimmat käsityöt -lehden erikoisnumerosta "Käsityön ABC" vuodelta 2010 sivulta 64.

--------

Pienelle tytölle mekko :) Tehty pehmoisesta miami -langasta. Tais olla ensimmäinen valmiiksi saatu mekko, huomaa omasta käsialasta, että tässä työssä on nähtävillä epätasasta käsialaa, mutta myöhemmissä töissä käsiala onkin sitten paljon tasaisempaa. Rintamuksesta ja selästä löytyy halkiot. Ohje löytyy Moda-lehdestä numerosta 4/2011 sivulta 53. Mekkoa ei ole tullut myöskään paljoa käytettyä, kun sitä nopeasti huomasi, ettei mekot ole kovinkaan käytännölliset pienelle vauvalle.

--------

Makuupussukka vastasyntyneelle.  Tein tähän vielä lisäksi fleecehuovasta vuoren, jonka ompelin ompelukoneella kiinni :)

Lankana käytin kolmea eriväristä 7-veljestä lankaa. Sinänsä ihan kiva pussukka, mutta tein tämän pienimmällä koolla, enkä tajunnut, että fleece-vuoren tekeminen pienentää kokoa entisestään. Tämä siis oli käytössä aivan liian pieni, joten se menee tyttärelle nuken makuupussiksi aikanaa.

Ohje löytyy Moda lehden numerosta 5/2012 sivulta 31.

-------

Toinen makuupussukka vähän vanhemmalle, eli tää on jotain 62-68 cm kokoiselle :) Muokkasin vähän ohjetta, ja väritkin ovat erit. Edessä on sydänpitsikuvio (näkyy huonosti), helppo oli tehdä, joten ei kannate arkailla, jos mietit uskaltaako alkaa tekemään lehden ohjeesta! Se on ihan helppo ohje, kannattaa tehdä!  Taskuun eteen tein vielä pienen pupun virkkaamalla :) Tulihan tästä vähän porkkanamainen pääsiäispuku, mutta ihan nätti sinänsä. Tätäkään ei olla päästy käyttämään, kun pussi oli liian ohut siinä vaiheessa, kun päästiin vauvelin kanssa ulos kärryttelemään.

Ohje löytyy Moda lehdestä 6/2012 sivulta 59.

-------

 Oranssit sukat ja tumput pikkuiselle :) Sukissa on käytetty pitsineulosta, mikä on helppotekoinen ja helppo soveltaa pienempäänkin sukkaan. Kiitos Anopilleni, joka on myöskin erittäin taitava tekemään kauniita käsitöitä! Ohje sukkaan menee näin:

Pitsisukat:
50 silmukkaa puikolle
Ohje kertoo sen sukan päällä olevan pitsikuvion, muilla silmukoilla kudotaan normaalisti, eli varressa joustinneuletta ja kantapään jälkeen sileää neuletta.
1. krs. 5n, 6o, 1lk (langankierto), 1o, 1 lk, 6o, 5n.
2. krs. 4n, 2 oik.yht., 5o, 1lk, 3o, 1lk, 5o, ylivetokavennus, 4n.
3. krs. 3n, 2 oik.yht., 5o, 1lk, 5o, 1lk, 5o, ylivetokavennus, 3n.
4. krs. 2n, 2 oik.yht., 5o, 1lk, 7o, 1lk, 5o, ylivetokavennus, 2n.
5. krs. 1n, 2 oik.yht., 5o, 1lk, 9o, 1lk, 5o, ylivetokavennus, 1n.
6. krs. 2 oik.yht., 21 o, ylivetokavennus

Toista kierroksia 1-6

-------

Kaveriltani sain ohjeen vauvan kypärämyssyyn! On niin helppo ja kätevä ohje, että tämmöisen hatun kutoo yhdessä illassa. Tumput ja sukat on omasta päästä kehiteltyjä ja virkkasin pienet kukat yhdistämään settiä.

Lankana käytin ihanan pehmeää miami-lankaa, jota tuleekin käytettyä aika paljon nykyään!

Ja toinen samanmoinen setti eristä pehmoisesta vauvalangasta :)

-------


68 kokoinen tyttöjen mekko. Tähän käytin nalle-lankaa ja tosiaan sekin on sitä kutisevaa laatua, niin en ole käyttänyt tätä ollenkaan. Tämäkin, kuten monia muitakin mekkoja roikkuu makuuhuoneen seinällä! :)

Ohje löytyy googlettamalla DROPS ja sieltä ensimmäisestä linkistä pääsee drops-neuleohjeita katselemaan! Siellä onkin ihania ohjeita, kannattaa käydä tsekkaamassa!

-------

Persikan värinen tyttöjen mekko, jonka olen tehnyt käyttämällä montaa eri ohjetta mm. edellä mainittua drops-ohjetta. Takana on halkio, jossa on napit ja eteen virkkasit värikkäitä erikokoisia kukkia. Tähän olen käyttänyt miami- lankaa taas! Kukissa on myös muitakin lankoja, sehän ei haittaa, kun ne ei tule ihoa vasten. Tätä mekkoa käytettiin aina kyläreissuilla! Ihana ja lämmin :)

2 kommenttia: