Helmistä

Uutena tuttavuutena olen löytänyt helmityöt :) Lähinnä siis koruja! Helmien kanssa toimiminen ei ole helppoa, mutta kun se onnistuu, se palkitsee!

---------


Hyvin yksinkertaiset nappikorvikset. Liimataan pikaliimalla samanlaiset napit nappikorvakorupiikkiin :) Kannattaa muistaa, että tiimarista/kärkkäiseltä ostetut korvakorutapit ja koukut mahtaa sisältää nikkeliä, joten nikkeliallergikolle ne ei käy :)

-------------

Tein ihanalle kummitytölle viime vuonna synttärilahjaksi koruja :)


Pinkeistä helmistä ja kivistä tehdyt kaulakoru ja rannekoru :) Tämä on tehty niin, että kaksi narua on erikseen ja niissä on 10 kpl pieniä helmiä kummassakin. Sitten pujotan molemmat narut yhden isomman kiven läpi ja taas laitan pienet helmet kumpaankin naruun jne. Rannekoru on tehty samalla taktiikalla. Lukot ja helmet on ostettu Tiimarista (R.I.P) :)Valkoinen helminauha :) Tehty kärkkäiseltä ostetuista pienenpienistä helmistä sekä tiimarin isommista valkeista helmistä. Nauhana olen käyttänyt taaskin kaksinkertaista ompelulankaa ja pienellä neulalla sain pujoteltua helmet nauhaan, muistaakseni 20 pientä ja 1 iso :) tämä on nyt tässä kuvassa kaksinkertaisesti, eli koru on melko pitkä, roikkuu yksinkertaisena aikuisella alle navan.Tähän rannekoruun on käytetty helmiä, joissa on kukkakuvio. Nauhana on paksua pyöreää mustaa kuminauhaa.Tein neidille vihreän helmikaulanauhan, johon käytin kolmenkokoisia helmiä. Naruna on käytetty paksua kaksinkertaista ompelulankaa ja helmet pujottelin pikkuruisen neulan avulla lankaan!Tässä on sydänriipus, johon olen käyttänyt tiimarista ostettuja lasihelmiä ja nauha on kaksinkertaista paksua ompelulankaa. Riipus toimii lukolla :)

----------Tein uuteen muistitikkuun helmistä koristeen/tikunperän :) Naru taitaa olla kännykkäkoristeen tekemistä varten, mutta meneehän se muistitikkuunkin. Helmet ovat tiimarista (mistä niitä nyt ostetaan, kun tiimari loppuu) ja kaksinkertaisella langalla pujottelin erikokoisia helmiä peräkkäin ja kiinnitin hopearenkaaseen, jonka kiinnitin sitten narunpäässä olevaan renkulaan. Helppo ja nopsa juttu! :)

--------------Nämä korvikset ja rannekorun olen tehnyt keltaisista epämääräisen muotoisista kivistä/helmistä. Tarvikkeet on tiimarista hankittuja ja rannekorussa on käytetty koruvaijeria. Lukko on pyöritettävää mallia (erittäin hankala itse kiinnitettäväksi, tarvii aina toisen ruuvaamaan lukko kiinni ja auki). Näitä ensimmäisiä yrityksiä! :)

-----------


Pahoittelen huonoa kuvanlaatua. Lumian kamera, tarviiko kertoa enempää :) Tein ruskeista, oransseista ja kermanvärisistä pienistä puuhelmistä korvakorut, rannekorun sekä kaulakorun. Helmet on kärkkäiseltä ja muut tarvikkeet tiimarista. Käytin ihan tavallista kaksinkertaista ompelulankaa näiden tekemiseen ja on tuntunut kestävän :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti