perjantai 26. joulukuuta 2014

Kuusenkoristeita: tähdet

Tein tänä jouluna kaikenlaisia joulukoristeita omaan joulukuuseemme.  Nämä on tehty muovailumassasta. Se on hieman erilaista, kuin askartelumassa, ehkä enemmän muovailuvahan tuntuista. Sitä on helpompi käsitellä ja muotoilla, kun askartelumassaa ja kuivuu nopeampaa!



Kaulin taikinan noin puolen sentin paksuiseksi ja jo tässä vaiheessa painoin pitsikuvion massalevyyn. Sitten tähden muotoisilla piparimuoteilla painelin kuviot ja virkkuukoukun tylpällä päällä painoin reiät sakaraan. Kuivuttuaan noin vuorokauden, laitoin narut paikoilleen ja naruihin lasihelmet. Pienemmissä tähdissä on punertavan värinen helmi ja isommissa tähdissä on kirkas helmi.

Helppoa askartelua, voi tehdä helposti myös lasten kanssa ja minkä muotoisia tahansa! Jos nämä vielä lakkaisi esimerkiksi kimaltavalla lakalla tai helmiäismaalilla, saisi nämä uutta ilmettä :) Helppo juttu, kokeilkaa ihmeessä! Muovailumassan sijasta voi tehdä itse esim. taikataikinan. Netistä löytyy paljon helppoja myrkyttömiä taikataikinan ohjeita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti